tilbage til oversigten

Artikel

Rostock 2006

Skrevet af: Kåre Jensen
Oprettet her: 25. april 2007


Sted: Rostock
Tid: 4 dage i efterårsferien 2006
Emne: Lille ferie
Zoos besøgt: Rostock Zoo og Schwerin Zoo

En tur til Rostock i uge 42 bød på gode oplevelser, og 2 nye zoologiske haver, nemlig Rostock og Schwerin Zoo. Begge er gamle østtyske haver hvilket også præger mange af deres anlæg. Det gode vejr holdt igennem hele turen, og jeg fik set mange flotte anlæg.

Især Rovdyranlægene i Rostock Zoo må nævnes, da de var nybyggede, og gav et godt indblik i både løvers, jaguarers, sneleoparders og geparders
Gepard
naturlige biotoper. Desværre havde Rostock også en skyggeside i form af deres menneskeabebure, som lignede noget der hørte til i år 1900. To fyrreårige chimpanser delte ca. 25 m2 udendørsanlæg, med et halvt så stort indendørsanlæg. Gorillaernes og orangutangernes anlæg var lidt større men at se en kæmpe silverback på så lidt plads var hjerteknusende. Heldigvis er Rostock jo en seriøs zoo, og en kampagne var allerede sat i gang. "Schaffen für die Affen". Da målet næsten var nået pengemæssigt besluttede jeg at donere mine 15 euro i feriepenge i håb om at se nogle rummelige menneskeabeanlæg når jeg engang vender tilbage.

SurikatI Schwerin Zoo var der mange store og åbne anlæg til blandt andet tigere og oddere. Ved bjørneanlægget fik jeg en unik mulighed for at se brunbjørne og ulve sammen, og det gav en ny aktivitet i anlægget. Bjørnene var ikke aggressive, men ulvene havde hele tiden øjnene på stilke, og var ikke sene til at flytte sig når en bjørn kom forbi. I Schwerin Zoo fik jeg blandt andet også set aktive gibboner og fritgående præriehunde.