tilbage til oversigten

Artikel

Tenerife 2008

Skrevet af: Kim Jensen
Oprettet her: 13. juni 2008


Sted: Puerto de la cruz
Tid: 8 dage. Tirsdag d. 22. til tirsdag d. 29. april.
Emne: Familieferie
Zoos besøgt: Loro Parque

Velkommen til paradis
Efter en flyvetur på præcis 5 timer nærmede vi os den canariske ø Tenerife. Det er den største af canarieøerne, som alle er vulkanøer. Tenerifes vulkan kaldet ”Pico del Tiede” er verdens 2. største vulkan og kan nemt ses fra luften, da den knejser 3718 m. over havets overflade, et syn for guder – og for os fra det kolde nord. Da vi var landet, ventede der os ca. 25 minutters kørsel i bus til hotellet i byen Playa de las Americas, som ligger i det store turistområde på den sydlige del af øen.

Glæde i den gamle park
Endelig kom dagen, hvor vi skulle i Loro Parque. Vi stod tidligt op for at undgå kø i parken. Og så tog vi af sted i den bil, som vi havde lejet hjemmefra. Det tog ca. en times tid at køre de 80 kilometer til parken på den anden side af øen. Loro ParqueHeldigvis var der masser af parkeringspladser, som selvfølgelig kostede penge. Hovedindgangens prægtige arkitektur slog benene væk under mig – igen! (Jeg har besøgt zoo’en før). Den er udformet som et gammelt kinesisk tempel og det arkitektoniske er virkelig gennemført ned til mindste detalje. Loro Parque har eksisteret i 35 år. Det var en franskmand, der grundlagde parken, da han flyttede sin papegøjesamling til Tenerife, da den var blevet for stor.
I starten tog det 20 minutter at gå igennem parken, men i dag kan det gøres på seks timer. Men i løbet af de 6 timer møder der én et syn man kun kan drømme om, et hav af planter, palmer og mange forskellige små og store blomster, en sø fuld med karper og et papegøjeshow, søløveshow, delfinshow og det helt store, nye spækhuggershow samt zoo’ens øvrige beboere.

Øje til øje
Så som gorillaer, som de har fire af. De opleves igennem en glasrude og andet er der ikke at sige til den ide. Det er jo super cool at se disse store aber lege med hinanden og se dem i øjnene på tætteste hold.
Planet Penguin
Oven over på en skærm kunne man se navnene på de dyr man stod og så på. Ret genialt. Endelig kom jeg til det store ”Planet Penguin”, som er et af verdens største pingvinbassiner. Forestil dig et lille stykke af Antarktis, ja man skulle næsten tro, at der var importeret et lille stykke af Sydpolen. Kuplen rummede næsten alle arter af pingviner: Kejserpingvin, humboldtpingvin, dværgpingvin, adeliepingvin, rempingvin og sidst men ikke mindst springpingvin. Disse fantastiske dyr boltrede sig inde i en kuppel, hvor der var lavet en kunstig ø. Der var de bedste muligheder for at se en pingvin gå, svømme og pile af sted under vandet mellem de store isblokke. Så hvis du er pingvinfan, så pak kufferten og tag til Tenerife.

Show i verdensklasse
Spækhugger-showNår man taler om Loro Parque, kan man ikke komme uden om deres fire shows, der kører flere gange om dagen. Loro betyder papegøje, så selvfølgelig har Loro Parque også et show med papegøjer. Det er dog ikke det bedste, jeg har set. Det eneste der sker, er sådan set, at de store araer flyver rundt over hovedet på én, mens deres trænere fortæller et eller andet på spansk. Så der er der ikke det store at se.
Det er der dog i de tre andre shows søløverne, delfinerne og deres store nye spækhuggere, som er noget af en oplevelse, aldrig har jeg set så gennemført trænede dyr som disse.
Delfin-show
Men lidt kritik skal det ha´, der var for meget af det der turistfnidder, hvor de bruger 10 minutter af spækhuggershowet på at zoome ind på publikum med et kamera og skrive sjove replikker. Det var lidt til grin. En anden ting der skal ses er selvfølgelig det store akvarium. På samme måde som i Kattegatcentret går man nede i en tunnel og kigger op på de imponerende flotte og store dyr, der svømmer få cm fra en. I akvariet kunne man både se sandtigerhajer, revlehajer og nursehajer. Udover hajer havde de et utal af koralfisk samt almindelige og sorte piratfisk anbragt i mindre akvarier. Et sted man kan bruge flere timer på. Alt i alt er Loro Parque på Tenerife et must, hvis man elsker zoologiske haver. Helt sikkert er det den flotteste zoo, som jeg har oplevet, og et sted jeg vil vende tilbage til.