Naturbevarelse

Vidste du ..."
Sort næsehornVidste du, at antallet af sorte næsehorn faldt 96% mellem 1972 og 1992 (EDGE)" Og at der i dag kun er ca. 3.600 tilbage i naturen" Og at der kun findes 40 javanæsehorn i verden med et udbredelsesområde i naturen på størrelse med Sjælland" Og at der kun er 700 bjergorillaer tilbage" Og at baijien, eller den kinesiske floddelfin som den også kaldes, sandsynligvis allerede er uddød" Og ved du så også, hvad du selv kan gøre for at hjælpe"

Afrikansk leopard
It's a jungle out there
Ordet ”naturbevarelse” forklarer næsten sig selv. Det går ud på at bevare naturen og floraen og faunen som lever i den. Naturbevarelse har mange aspekter og mange metoder. Det kan være en jungle i sig selv at finde rundt i, så her på Zoos.dk kan du læse om og finde links til de forskellige forsknings- og bevaringsprojekter, redningscentre og genudsættelsesprojekter rundt omkring i verden.

Derfor!
Hvis naturen bare kunne klare sig selv, og menneskeheden kunne styre sin grådighed, var der ikke brug for naturbevarelse. Men dette er desværre ikke tilfældet, så derfor har vi mennesker også et ansvar for de andre væsner, der deler vores planet. Verden ville i hvert fald være et meget mere deprimerende sted, hvis man ikke længere kunne opleve gorillaens trommen på brystet, og høre tigerens brøl. Uden dyreliv ville stort set alle vores myter og børnehistorier ville forsvinde, og verden ville blive endnu mindre magisk.


Amazonas floddelfin
Den sidste amazonas floddelfin udenfor Sydamerika i Duisburg Zoo.
Dens nære slægtning, den kinesiske floddelfin, er sandsynligvis allerede uddød.