Du kan hjælpe!

Så lidt skal der til
Der er mange måder du/i kan støtte naturen og dyrene på. DværgkaimanEt godt sted at starte er på de store organisationers hjemmesider (se mere under links). Udover at donere penge, kan man også melde sig til forskellige sponsor- og adoptionsprogrammer. For eksempel kan man hos organisationer som WWF blive fast sponsor for et af deres mange programmer. For kun 50 kr. om måneden får man fire nyhedsbreve om året, og hjælper med at bevare en eller flere af planetens truede dyrearter.

Hvidkindet turako
Faderskab og adoptioner
Man kan også hjælpe med at bevare dyrene fra sin lokale zoo. De zoos som er medlemmer af EAZA har ofte opstillet donationsbokse i forbindelse med kampagnerne. Alle zoos modtager naturligvis gerne donationer til at fodre dyrene og forbedre deres anlæg. I mange zoos i udlandet kan du desuden ”adoptere” et eller flere af deres dyr. Det eneste sted i Danmark hvor dette er muligt, er i Ree Park – Ebeltoft Safari. Dette er et rigtigt godt initiativ, som gør at alle kan være med til at bevare dyrene, fremfor i de mere traditionelle sponsorprogrammer, hvor kun firmaer har råd til at være med.


Opkøb af regnskov
Totået dovendyrAt opkøbe regnskov er en rigtig god ide, da man dermed bevarer både de planter og dyr der lever i området. Regnskov kan købes igennem foreninger som Nepenthes. Naturligvis ejer man ikke den regnskov man køber, men til gengæld bliver den sikret mod fældning og opdyrkning, og kan fortsat være et hjem for flere tusinde dyr og planter. Et fremragende nyt projekt på dansk, er Min Regnskov. På deres hjemmeside er der instrukser om hvordan man kan købe 25m2 for 25 kr., betalt over mobiltelefonen. Det er naturbevarelse så alle kan være med.