Links - naturbevarelse

Hvis du vil vide mere om naturbevarelse og/eller hjælpe til selv, er der her lavet en stor samling links til naturbevarelsesorganisationer og kampagner.

Danske

Yemen kamæleonWWF Danmark – www.wwf.dk
WWF er også kendt som verdensnaturfonden, og er nok den bedst kendte naturbevarelsesorganisation i verden. Deres logo, kæmpepandaen, er blevet et naturbevarelses ikon. WWF’s projekter støtter dyr og natur over hele planeten.

WSPA Danmark – www.wspa.dk
World Society for the Protection of Animals kører flere projekter til støtte for både vilde og domesticerede dyr rundt omkring i verden.

Greenpeace Danmark – www.greenpeace.org/denmark/
Greenpeace er en af de største og mest kendte foreninger i verden, og støtter både dyrene og deres levesteder.

Nepenthes – www.nepenthes.dk
Nepenthes er en støtteorganisation som arbejder for bevarelsen af verdens skove, både i Danmark og i resten af verden. I deres webshop kan man blandt andet opkøbe regnskov.

Min Regnskov – www.minregnskov.dk
Min Regnskov er et innovativt nyt projekt af det danske Social Action. Via dem kan man opkøbe regnskov over SMS, for kun 25 kr. pr. 25 km2.


Internationale

Asiatisk elefantEDGE – www.edgeofexistence.org
Edge of Existence er et forholdsvis nyt projekt startet og styret af ZSL (Zoological Society of London). EDGE arbejder særligt for at bevare pattedyr og amfibier som er unikke i evolutionen.

IUCN – www.iucn.org
IUCN er også kendt som The World Conservation Union, og støtter naturen og dyrelivet. På IUCN’s Red List kan man se hvilke dyrearter som er truede.

Conservation International – www.conservation.org
Conservation International er en amerikansk naturbevarelsesorganisation med fokus på de såkaldte ”hotpots”, altså steder med stor biodiversitet.

TRAFFIC – www.traffic.org
TRAFFIC er en verdensomspændende organisation, som overvåger handlen med truede dyrearter og produkter fra dem, som for eksempel skildpaddeskjold, tigerdele og elfenben.


Zoo-baserede

Karmin biæderWAZA – www.waza.org
World Association of Zoos and Aquaria er paraplyorganisationen for alle de store zoologiske haver og akvarier verden over. Den er opdelt i flere underorganisationer på de forskellige kontinenter.

EAZA – www.eaza.net
European Association of Zoos and Aquaria er WAZA’s underorganisation i Europa. Har gennem de sidste par år kørt kampagner i de forskellige zoos, til fordel for forskellige dyrearter.

CBSG – www.cbsg.org
Conservation Breeding Specialist Group er et naturbevarelsesprojekt kørt af IUCN i samarbejde med forskellige zoos.

WCS – www.wcs.org
Wildlife Conservation Society er en naturbevarelsesorganisation startet af de forskellige zooer og akvarier i New York. De deltagende medlemmer er Bronx Zoo, New York Aquarium, Central Park Zoo, Queens Zoo og Prospect Park Zoo.