Links - naturbevarelse

Hvis du vil vide mere om naturbevarelse og/eller hjælpe til selv, er der her lavet en stor samling links til naturbevarelsesorganisationer og kampagner.

Danske

Yemen kamæleon
WWF Danmark – www.wwf.dk
WWF er også kendt som verdensnaturfonden, og er nok den bedst kendte naturbevarelsesorganisation i verden. Deres logo, kæmpepandaen, er blevet et naturbevarelses ikon. WWF’s projekter støtter dyr og natur over hele planeten.

WSPA Danmark – www.wspa.dk
World Society for the Protection of Animals kører flere projekter til støtte for både vilde og domesticerede dyr rundt omkring i verden.

Greenpeace Danmark – www.greenpeace.org/denmark/
Greenpeace er en af de største og mest kendte foreninger i verden, og støtter både dyrene og deres levesteder.

Nepenthes – www.nepenthes.dk
Nepenthes er en støtteorganisation som arbejder for bevarelsen af verdens skove, både i Danmark og i resten af verden. I deres webshop kan man blandt andet opkøbe regnskov.

Min Regnskov – www.minregnskov.dk
Min Regnskov er et innovativt nyt projekt af det danske Social Action. Via dem kan man opkøbe regnskov over SMS, for kun 25 kr. pr. 25 km2.


Internationale

Asiatisk elefant
EDGE – www.edgeofexistence.org
Edge of Existence er et forholdsvis nyt projekt startet og styret af ZSL (Zoological Society of London). EDGE arbejder særligt for at bevare pattedyr og amfibier som er unikke i evolutionen.

IUCN – www.iucn.org
IUCN er også kendt som The World Conservation Union, og støtter naturen og dyrelivet. På IUCN’s Red List kan man se hvilke dyrearter som er truede.

Conservation International – www.conservation.org
Conservation International er en amerikansk naturbevarelsesorganisation med fokus på de såkaldte "hotpots", altså steder med stor biodiversitet.

TRAFFIC – www.traffic.org
TRAFFIC er en verdensomspændende organisation, som overvåger handlen med truede dyrearter og produkter fra dem, som for eksempel skildpaddeskjold, tigerdele og elfenben.


Zoo-baserede

Karmin biæder
WAZA – www.waza.org
World Association of Zoos and Aquaria er paraplyorganisationen for alle de store zoologiske haver og akvarier verden over. Den er opdelt i flere underorganisationer på de forskellige kontinenter.

EAZA – www.eaza.net
European Association of Zoos and Aquaria er WAZA’s underorganisation i Europa. Har gennem de sidste par år kørt kampagner i de forskellige zoos, til fordel for forskellige dyrearter.

CBSG – www.cbsg.org
Conservation Breeding Specialist Group er et naturbevarelsesprojekt kørt af IUCN i samarbejde med forskellige zoos.

WCS – www.wcs.org
Wildlife Conservation Society er en naturbevarelsesorganisation startet af de forskellige zooer og akvarier i New York. De deltagende medlemmer er Bronx Zoo, New York Aquarium, Central Park Zoo, Queens Zoo og Prospect Park Zoo.