Guldborgsund Zoo

Grøn leguanAdresse
Guldborgsund Zoo og Botanisk Have
Østre Allé 97
4800 Nykøbing Falster
Hjemmeside og kontakt
www.guldborgsundzoo.dk
info@guldborgsundzoo.dk

Anmelderens sidste besøg: 04-04-2007
Anmeldelsen sidst opdateret: 26-03-2010Folkeparken
Guldborgsund Zoo (tidl. Nykøbing Falster Zoo) blev for få år siden kaldt ”Folkeparken”, et navn der stadig passer meget godt. Det er mest en hyggelig familiepark med flere dyreanlæg. Parken fungerer desuden som en botanisk have. Guldborgsund Zoo er en meget hyggelig zoo at gå rundt i, og man fornemmer straks ”folkepark” stemningen.

De gamle dyregrotter
Det første indtryk man får i Guldborgsund Zoo er en meget flot indgang, og derefter to meget gamle ”dyregrotter”. Her ligger anlæggene til asiatisk dværgodder, og i skrivende stund er den anden grotte ved at blive omdannet til kapucineranlæg. Selvom odderne har fin plads, er anlægget ikke særligt interessant at se på. Væggene er lyseblå, og anlægget består af sten og jord.

Hornfugl Kapucinerabernes nye voliere

Alle fuglene og de åbne områder
Der er mange volierer i Guldborgsund Zoo, og nogle af de nyere er meget flotte. De er store og åbne, og har god plads til dyrene. Til gengæld er de gamle fasanerier små og mørke, men det hele kan jo ikke blive ombygget på en gang. Der er også en del åbne anlæg til hovdyr, fx axishjorte, højlandskvæg og lamaer.

Dværgoddere Sneugle

Det gamle tropehus
Det gamle tropehus er udstyret med anlæg og udendørs volierer til brunhovede kapucineraber og paryksilkeaber, samt indendørs terrarier til båndvaran, kongeboa, grøn leguan, tornhaleagame og agatudse. Selvom huset er gammelt, har man gjort en del for at de alligevel skal se ”naturel” ud. Væggene er beklædt med overskårne træstammer, og både kongeboaernes og båndvaranens terrarier er flot bygget.

Kapucinerabe Lamaer

Det nye tropehus
Den anden indendørs udstilling er det sydamerikanske tropehus. Det er i skrivende stund kun halvt færdigt, men gæsterne kan allerede se snapskildpadder og dværgkaimaner. Tropehuset er ikke særligt stort, men lyst og venligt at komme ind i.

Et alt for lille tigeranlæg
Det sidste anlæg på ruten er tigeranlægget. Dette er ikke særligt imponerende, hverken i størrelse eller indretning. Det er bygget som en voliere, men fylder højest 20 x 10 m. Det eneste tigeren laver hele dagen er at ligge på sin lille stenhøj, da der ikke er meget andet at lave.

Tigeranlægget Amurtigeren Luna

Highlights
• Tropehuset

Tips og gode råd
• Det er ikke muligt at købe mad i Guldborgsund Zoo.
• Kun en meget lille del af udstillingen er indendørs, så man er afhængig af ordentligt vejr.


Vurdering
Dette er en zoo med mange projekter. Da jeg besøgte Guldborgsund Zoo første gang i maj 2005, var et meget lovende tropehus under opførsel. Da jeg så kom igen i april 2007, to år senere, så jeg det præcis samme tropehus som sidst. Der var sket næsten ingenting på de to år. Guldborgsund Zoo har simpelt hen for mange projekter i gang på en gang, til at de kan overkomme det.

På trods af det ligger Guldborgsund Zoo i en af de hyggeligste lokaliteter jeg nogensinde har set for en zoologisk have, og selve stedet her et stort potentiale.

1 stjerne