Grøn Verden

Dværgflamingoer
Adresse
Grøn Verden Zoo
Købelevvej 12
Købelev
4900 Nakskov
Hjemmeside og kontakt
www.gronverden.dk
groenverden@lolland.dk

Anmelderens sidste besøg: 14-02-2007
Anmeldelsen sidst opdateret: 28-03-2010En verden i troperne
Grøn Verden består af to lange drivhuse, forbundet med hinanden på midten. Indgangen ligger på midten af det første hus, som er det egentlige tropehus. Lige ved indgangen ligger souvenirbutikken og cafeteriaet. I Grøn Verden bliver der gjort meget ud af at de besøgende skal føle sig "inde i udstillingen". Under mit besøg var jeg meget imponeret over hvor flot de fleste anlæg er integreret i den omkringværende regnskov.

Indgangshallen Sortkappet caique

Alle de fritflyvende fugle
Den ene ende af huset er fritflyvningsvolieren, som også kan ses fra cafeteriaet. Gæsterne går i den tropiske regnskov, med mange forskellige fugle flyvende omkring. Der ligger også tre volierer til vaskebjørne, grønne marekatte og hvidhovede brune lemurer inde i fritflyvningsvolieren, samt anlæg til skildpadder, dumeril varaner og en stor båndvaran. Jeg nåede at blive helt vild med deres store båndvaran. Man ser den bag glasruder der ikke er højere end at jeg sagtens kan nå over dem. Da jeg stod og betragtede det imponerende krybdyr (jeg har set komodovaraner der var mindre), lærte jeg af en stamgæst at hvis man vifter ved hånden over kanten, kan den simpelt hen ikke styre sin nysgerrighed. Og ganske rigtig kom den vraltende med sin lange tunge skydende ud af munden.

Grøn marekat Dværgflamingoer Båndvaran Soldateraraer
Til alle de dyr som ikke kan enes
I den anden ende af det første drivhus ligger de individuelle anlæg. Også denne del af huset er fyldt med tropiske planter, men her lever der ingen dyr frit. Lige ved indgangen til denne del af drivhuset ligger det splinternye krokodilleanlæg, som desværre ikke var færdigt da jeg var Grøn Verden. Langs væggene i denne del af huset står papegøjevoliererne, og i midten løber en lille flod som tre volierer er bygget over. I dem lever der en enkelt papua hornfugl, en større flok hvidørede silkeaber og en mindre flok dødningehovedaber. Resten af voliererne huser forskellige arter af papegøjer og kakaduer.

Papua hornfugl "Det Kolde Tropehus"

Det "kolde" drivhus
I det det andet drivhus er temperaturen mærkbart lavere. Halvdelen af huset er tomt, og bruges til arrangementer, som fx julemarkeder. Den anden halvdel lægger anlæg til afrikanske dværggeder, spanske æsler og tamkaniner. Her vokser også nogle, foreløbigt, små tropiske planter og træer, så denne afdelingen også vil kunne bruges til tropehus i fremtiden. Udendørs har Grøn Verden også et lille anlæg til hvidhovedet brun lemur, samt nogle store folde til får og geder.

Highlights
• Båndvaran

Tips og gode råd
• I Grøn Verden ligger et hyggeligt lille cafeteria med diverse fastfoods.
• Næsten hele udstillingen er indendørs, så vejret spiller ingen rolle.

Vurdering
Grøn Verden er en meget kreativ zoo rent udstillingsmæssigt. Budgetet er ikke stort men udstillingerne er alligevel ganske flotte. Silkeaberne har fie anlæg, men ikke alle dyr har helt optimale forhold (marekatte, flamingoer og lemurer). Grøn Verdens engagement i Den Sociale Virksomhed Lolland er imponerende, men desværre virker det som om, at selve zoo-delen er bliver nedprioriteret på grund af det. En skam, da Grøn Verden ellers har et godt koncept og stort potentiale.

2 stjerner