Danmarks Akvarium

Indgangen til Danmarks AkvariumAdresse
Danmarks Akvarium
Kavalergården 1
2920 Charlottenlund
Hjemmeside og kontakt
www.akvarium.dk
danmarks@akvarium.dk

Anmelderens sidste besøg: 02-12-2009
Anmeldelsen sidst opdateret: 25-03-2010Det gamle akvarium
Det efterhånden gamle Danmarks Akvarium, der åbnede i 1939, har desværre kun forandret sig lidt igennem de sidste par år. Udstillingen er klassisk opbygget og består af en lang gang med fire udgående gange. De fire udgående gange har hver 11 akvarier og hver gang udgør et tema. Der er koldt ferskvand, varmt ferskvand, varmt saltvand og koldt saltvand. Ned langs den lange hovedgang ligger temaakvarierne, som blandt andet huser ottearmede blæksprutter og fisk der lever i mørke. Desværre virker alle disse gamle akvarier hverken inspirerende eller interessante. Det er ikke fordi dyrene mangler plads, gamle firkantede akvarier fanger bare ikke rigtig. Danmarks Akvarium har desuden også, som alle andre akvarier, et rørebassin.

Akvariet Koldt ferskvand
Nogle af akvariner i varmt ferskvand Et af koralrevsakvarierne

Tilbygningen med tropefisk og reptiler
For enden af de gamle udstillinger ligger en flot tilbygning fra 1974 med fem landskabsakvarier, hvor man som besøgende går i øjenhøjde med flere eksotiske dyrearter. De forskellige akvarier er også indrettet efter temaer. To af akvarierne huser fisk fra Amazonas, to af dem viser fisk, hajer og suppeskildpadder fra varmt saltvand omkring koralrev og det sidste viser blandt andet dværgkrokodiller og sumpskildpadder i en udstilling om varmt ferskvand. Som besøgende går man rundt om en lille udstilling med akvarierne udenom. Ovenover bassinerne, vokser der tropiske planter som skaber en flot kulisse sammen med glastaget i toppen. Danmarks eneste havskildpadde er altid flot at beundre, og i bunden af piratfiskenes anlæg ligger masser af kranier og skeletter fra både måltider og andre piratfisk. Også i tilbygningen ligger et lille mangroveakvarium med dyndspringer og vinkekrabber.

Landskabsakvarierne Danmarks eneste havskildpadde
Akvariet til piratfisk Akvariet til krokodiller og sumpskildpadder

Den Blå Planet
I år 2013 flytter Danmarks Akvarium ud i Kastrup i form af et kæmpestort nyt byggeri med navnet ”Den Blå Planet”. Dette nye akvarium bliver Skandinaviens største og på billederne nedenfor kan du se de offentliggjorte planer for det nye akvarium. Temaudstillingerne i det nye akvarium bliver Oceanet, Koralrevet, Form, farve og funktion, Amazonas, Afrikas søer, Havodderen, Søen, Færøerne og Havet omkring Danmark. Det gamle Danmarks Akvarium holder åbent helt indtil 2013 når Den Blå Planet åbner.

Den Blå Planet udvendigt Den Blå Planet indvendigt


Highlights
• Landskabsakvarierne

Tips og gode råd
• Danmarks Akvarium har et udmærket cafeteria, om end lidt dyrt.
• Hele udstillingen i Danmarks Akvarium er indendørs.


Vurdering
Danmarks Akvarium er gammelt og nedslidt, men stadig et besøg værd. Undervisningsværdien er god og de gamle bygninger er interessante ud fra et historisk perspektiv. I disse tider er der særligt god grund til lige at lægge vejen forbi akvariet en ekstra gang, inden det lukker og bliver til Den Blå Planet.

2 stjerner