Terrariet Vissenbjerg

ØrkenreptilerAdresse
Terrariet Vissenbjerg
Kirkehelle 5
5492 Vissenbjerg
Hjemmeside og kontakt
www.terrariet.dk
info@terrariet.dk

Anmelderens sidste besøg: Maj 2008
Anmeldelsen sidst opdateret: 28-03-2010Åbne og interessante anlæg
Vissenbjerg er Danmarks største terrarium, og hjemsted for mange krybdyrarter, blandt andet den sjældne næsehornsleguan. Der er masser af glasterrarier ved siden af hinanden, men Vissenbjerg Terrariet har formået at udstille dem på en måde så det ikke bliver kedeligt. Vissenbjerg er rigtig gode til at gøre terrarierne spændene, selvom mange af dem i virkeligheden bare er firkantede huller i væggene. Et af de første anlæg man ser når man træder ind i udstillingen er en åbent anlæg til skovskildpadder og leguaner, og det giver dig en god fornemmelse at være blandt dyrene. I det største rum i terrariet er der en udstilling om krybdyr, samt en stort åbent ørkenanlæg til skildpadder og øgler i midten. I den fjerne ende er et af terrariets højdepunkter, nemlig de ynglende brune dværgkaimaner i deres rummelige anlæg, som er nedgravet i gulvet. Modsat det andet terrarium i Danmark, Krokodille Zoo, består Vissenbjergs krybdyrsamling mest af slanger og øgler, her er gode muligheder for at opleve disse tæt på. Siden anmelderens sidste besøg har Terrariet Vissenbjerg desuden også åbnet et nyt stort anlæg med navnet "Øriget". Her kan man se spændene reptiler fra Sydøstasien og det ser ganske lovende ud.

Skovskildpadde/leguan anlæg Grøn vandagame

Pattedyrene i terrariet
Langs en af siderne af rummet er anlægget til terrariets hvidørede silkeaber. Følger man deres indendørsanlæg kommer man til døren til terrariets udendørsafdeling. Her kan man se aberne udendørs, samt de store anlæg til kænguruer og marsvin. Her er der også mulighed for at spise medbragt mad.
Hvidøret silkeabe Bennets kænguru


Tips og gode råd
• Der er ikke muligt at købe mad i Terrariet Vissenbjerg
• Næsten hele udstillingen i Terrariet Vissenbjerg er indendørs.


Vurdering
Terrariet Vissenbjerg kører på et lavt budget og det afspejler sig desværre også i selve udstillingen. Til gengæld er den utroligt fantasifuldt lavet, og for enhver med interesse i krybdyr, vil denne zoo helt sikker byde på store fornøjelser.

2 stjerner