Kolmården Tropicarium

Hjemmeside: www.tropicarium.se
Sidst besøgt: 27. juni 2006


Fra regnskov til hav
Kolmården Tropicarium ligger lige ude foran indgangen til Kolmården Djurpark. Det er en selvstændig udstilling med egen entre, årskort, souvenirbutik osv. Temaet er ”En vandring från regnskog till hav”, og man ser dyr fra tropiske skove, floder, søer og have. Udstillingen er en rundgang, så man er sikker på at se det hele.

Regnskoven om dagen og natten
Man starter i regnskoven, ved de store terrarier til dværgsilkaber og grønneleguaner, der lever sammen mellem tykke grene og masser af små tropiske træer. Efter de store terrarier følger de noget mindre til pilegiftfrøer. De nataktive dyr er repræsenteret ved plumplorier og ægyptisk flyvende hunde, der har hver deres anlæg i en mørklagt gang.

Alligatorernes jungle
Efter natdyrene kommer man til den største udstilling på ruten, Alligatorträsket og Äventyrsdjungelen. Alligatorträsket er en store åben regnskov, som gæsterne ser ind på fra siden. Det meste af denne regnskov står under vand, med nogle få øer og klipper stikkende op ad vandet. Den er tæt bevokset med masser af tropiske træer og planter. Heri lever der en større flok mississippi alligatorer. Overfor Alligatorträsket ligger Äventyrsdjungelen. Den ligger i samme rum som regnskoven, men er adskilt af et net. Inde bag nettet vokser der masser af tropiske planter, og op ad væggene er der kunstige klipper. I midten løber en lille flod der rinder ud i alligatorernes sø. Publikum har adgang til denne voliere, og stien skærer sig igennem regnskoven, og over en lille bro, for så at føre ud til Alligatorträsket igen. Herinde går publikum mellem små aber, i form af hvidørede silkeaber og paryksilkeaber. Her lever også nogle fritflyvende fugle, nemlig araer, amazonpapegøjer og nogle mindre spurvefugle. I floden lever der skildpadder og fisk.

Over vand og under vand
Efter regnskoven kommer reptilafdelingen. Her ligger der en masse mindre og mellemstore terrarier hele vejen hen ad en lang gang. Heri lever der masser af slanger og øgler. Rundt omkring et hjørne fortsætter gangen i samme stil, denne gang er bare med akvarier i stedet for terrarier. Her lever alle de tropiske ferskvandsfisk i cylinderformede terrarier. Med tropiske planter som baggrund.

Ud i havet
Overgangen fra regnskov til hav sker ved brakvandsakvariet. Et mellemstort terrarium/akvarium udformet som en bred ved en mangrovesump. Havet i Kolmården Tropicariummet er vist ved nogle mindre koralakvarier med saltvandsfisk, og det store 1.000.000 liter haj-akvarium. Heri lever der tre arter af bambushajer, leopardhaj, nursehaj og den store sandtigerhaj. Sammen med hajerne lever flere forskellige slags rokker og fisk. Haj akvariet opleves enten i en glastunnel, eller gennem en almindelig rude. Det sidste stop på turen er rørebassinet med mindre hajer og rokker. Efter turen kommer man ud i souvenirbutikken, og derfra ud til Kolmården Djurparks indgang.Highlights
• Alligatorträsket
• Hajtanken

2,5 stjerner

Tips og gode råd
• Et besøg i Tropicariummet bør altid kombineres med et besøg til Kolmården Djurpark.
• Ingen mad kan købes i Kolmården Tropicarium.
• Hele udstillingen er indendørs, så her spiller vejret ingen rolle.


Dværgsilkeaber Amerikansk alligator Kolmården Tropicarium