Nordsjællands Fuglepark

Adresse
Nordsjællands Fuglepark
Sodemarksvej 22
3230 Græsted
Hjemmeside og kontakt
www.nordsjaellandsfuglepark.dk

Anmelderens sidste besøg: 11-05-2007
Anmeldelsen sidst opdateret: 25-03-2010Naturlig fuglepark
Fugleparken på Nordsjælland ligger flot i landskabet, med masser af natur både i og omkring parken. Her kan man se et utal af forskellige fugle i mange forskellige volierer, samt komme ind og gå imellem en masse småfugle i tropehallen.

Tropen
Indgangen, souvenirshoppen og fritflyvningshallen ligger alle i det store drivhus. 1/3 af huset bruges til souvenirshop og indgang, samt terrarier til krybdyr. Som hovedattraktionen i huset ligger den store fritflyvingsvoliere, hvor mange forskellige småfugle flyver rundt mellem hinanden. Man kan se blandt andet rødbenede og gulbenede honningsugere og gulgumpede tinkerfugle. Alle de tropiske planter er vokset godt op, så man kan ikke se andet sti end den man går på. Det skaber en god illusion, og får hallen til at virke større. Det gode ved tropehuset er, at selv når man sidder uden for volieren og spiser, kan man stadig se og hører fuglene.


Papegøjer på række
Ude i de naturskønne omgivelser ligger der en del volierer til papegøjer og lignende. De første huser de store papegøjer, samt kakaduer og lorier. Alle voliererne ligner hinanden, og er alle lavet af metal. Heldigvis er de også interessant indrettede, så man ikke mister pusten over dem.

Papegøjevolierer Volierer

Fra balistære til araer
Lige op ad ejernes private hus ligger også en del volierer. De er alle sammen bygget rundt om en lille hyggelig græsplæne med borde og bænke, hvor man kan sidde ude hvis vejret er godt. Voliererne her er mere spændene end de andre, simpelthen fordi der er meget mere bevoksning, Her kan man se en masse mindre fugle, blandt andet flagermuspapegøjer og en stor ynglegruppe af balistære. Alle voliererne er den samme størrelse, undtagen den sidste i rækken, som er ca. fire gange så stor. Her bor de blå araer sammen med, blandt andet væverfugle og turakoer.

AraerRødbuget egern

Kænguruer og koi karper
Der bor ikke kun fugle i Nordsjællands Fuglepark. Man kan også se kinesiske rødegern og marsvin i en voliere, og rødbugede egern og kaniner i en anden. Kænguruerne har et stort åbent anlæg med tilhørende hus, og her ser publikum dem tæt på. I en af fugleparkens større søer kan man desuden se koi karper.
Bennets kænguruer Koi-dammen


Highlights
• Tropehallen

Tips og gode råd
• Det er ikke muligt at købe rigtig mad i Nordsjællands Fuglepark.
• I tilfælde af regn kan man bruge tiden på at finde småfuglene i den ret flotte Tropehal.


Vurdering
Nordsjællands Fuglepark er nordens største af sin slags og absolut et besøg værd for folk som er særligt interesserede i fugle. For andre zoo-entusiaster eller almene besøgende er den ikke noget at rejse efter, men stadigt et hyggeligt sted at bruge dagen.

2 stjerner