Øresundsakvariet

Krabbe i ØresundsakvarietAdresse
Øresundsakvariet
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør
Hjemmeside og kontakt
www.oeresundsakvariet.ku.dk
oresundsakvariet@bio.ku.dk

Anmelderens sidste besøg: 13-10-2009
Anmeldelsen sidst opdateret: 25-03-2010Forskning og formidling
Øresundsakvariet i Helsingør er et af de mindste akvarier i Danmark, men samtidig også medlem af DAZA. Det er en del af Københavns Universitet og fokuserer derfor mere på videnskabelig forskning end om at skabe store underholdningsoplevelser. Hovedbestanddelen af Øresundsakvariet er en række nyrenoverede akvarier (2009) som viser Øresunds dyreliv og forskellige biotoper.

Akvarierne Et af biotopakvarierne

Akvariet er opdelt i tre typer akvarier: Biotopakvarier, der fremviser forskellige dyr fra samme biotop i Øresund, såsom sandbund eller stenrev eller boblerev. Temaakvarierne huser en lang række mindre dyr i små akvarier som publikum kan studere helt tæt på. Endeligt kan både børn og voksne komme lidt tættere på havets smådyr i rørebassinerne, hvor der blandt andet er krabber og fladfisk.

Temaakvarierne "Boblerevet"


Highlights
• Akvarierne

Tips og gode råd
  • Det er ikke muligt at købe mad i akvariet men til gengæld ligger det centralt placeret ved havnen i Helsingør, så spisesteder i nærheden kan sagtens findes.
  • Hele udstillingen i Øresundsakvariet er indendørs, så vejret spiller ingen rolle.


Vurdering
Øresundsakvariet er ikke stort men et godt sted at tilegne sig viden om Øresund og dets dyreliv og komme helt tæt på de små dyr. Det vil være svært at få en hel dag til at gå der, men fodringerne på stedet er interessante og hver at blive for.

2 stjerner