SeaLife Berlin

AquaDomenAdresse
AquaDom & SEA LIFE Berlin
Spandauer Str.3
10178 Berlin
Hjemmeside og kontakt
www.sealifeeurope.com
slcberlin@sealife.de

Anmelderens sidste besøg: 04-03-2009
Anmeldelsen sidst opdateret: 11-04-2010
Et af mange
SeaLife Berlin er et af mange SeaLife centre spredt rundt omkring i Europa og USA. Ud over at være en række oplevelsesakvarier er SeaLife også en organisation, hvis mål er at redde livet i havet. Tilknyttet til nogle af SeaLife centrene findes også redningsstationer for bl.a. sæler og oddere, som skal plejes inden de kan blive genudsat. SeaLifes underorganisation S.O.S. tager sig af in-situ naturbevarelsen og den politiske indsats. At SeaLife fungerer som så stor en organisation er unikt i zoo-verdenen. Det betyder desværre også, at har man set et SeaLife center, har man set dem alle. En af SeaLifes filosofier er også, at man ikke kan holde hvaler og større hajer i akvarier, så ingen af disse kan man se her.

Fra flod til hav
Turen igennem SeaLife tager de besøgende forbi forskellige landskabsakvarier. De første udstillinger omhandler de tyske floder og her kan man se hjemmehørende ferskvandsfisk fra floderne Spree, Havel og Elben samt Wansee. Disse akvarier er faktisk ganske spændene og man bør give sig god tid til at studere livet i dem.

Spree-floden Wansee

Herefter går turen ud i det kolde hav. Den starter i Hamburgs havn og fortsætte ud hvor de store fiskestimer svømmer rundt i ”Stimeringen”. Nordsøen er også godt repræsenteret ved en række større og mindre akvarier. SeaLife er meget fokuseret på oplevelser, så selvfølgelig er her også en række rørebassiner. Selvom SeaLife Berlin fokuserer mest på dyrelivet i og omkring Tyskland kan man også finde et par tropiske arter. Hele den næste temaudstilling handler om søheste og deres særlige bevaringskrav. Søheste i naturen er et af de mange ofre for markedet for traditionel kinesisk medicin, og SeaLife arbejder på at forbedre avlen af disse i akvarier.

Stimeringen Søheste-akvarierne

Efter søhestene fortsætter temaet med Nordsøen, dog i et lidt større format. De besøgende befinder sig nu ved et stort bassin med mange forskellige slags rokker. En akrylbro går hen over bassinet og giver et godt udsyn til rokkerne. Den sidste og største tank i udstillingen er den store Oceantank, hvori et vælg af tropiske fisk, rokker og hajer befinder sig. Temaet er et sunket skib fra hvilket de besøgende kigger ud på havets dyreliv. Igennem denne tank går også en mindre glastunnel.

Rokke-bassinet Oceantanken

AquaDomen
Selvom den egentlige SeaLife udstilling slutter på den anden side af Oceantanken, er der stadig endnu et highlight tilbage. Placeret i et hotel lige overfor selve SeaLife Berlin ligger AquaDomen. AquaDomen er den største cylinderformede akvarietank i verden. Med sine 25 meter i højden og en volumen på 1 million liter saltvand er det en imponerende konstruktion. Ca. 1500 fisk af 50 forskellige arter lever i dette akvarium. Det er gratis for alle at se AquaDomen, men hvis man har købt billet til SeaLife Berlin, kan man også få lov at tage en tur i elevatoren. Der går nemlig en elevator hele vejen op igennem cylinderen. Folk bliver lukket ind i hold og med i elevatoren kommer også en SeaLife guide, der fortæller om livet i cylinderen på turen.

AquaDomen Fisk i AquaDomen


Klovnefisk
Highlights
  • AquaDomen

Tips og gode råd
  • Det er ikke muligt at købe mad i selve SeaLife Berlin, men der er flere restauranter og spisesteder lige uden for udgangen.
  • Da hele udstillingen i akvariet er indendørs spiller vejret ingen rolle.
  • Udstillingen i SeaLife er baseret på et langt gangsystem, så man kommer ikke tilbage til samme sted igen.


Vurdering
Når nu SeaLife ligger i midten af en by der i forvejen har tre andre zoos/akvarier (Berlin Zoo, Berlin Akvarium og Tierpark Berlin) kan det være svært at vælge. Jeg foretrækker personligt de andre tre først, men er man interesseret i fisk/akvarier, bør man alligevel lige tage en tur forbi SeaLife Berlin.

3 stjerner