Zoos

Koala i Duisburg Zoo
Din genvej til zoo-verdenen
Zoos-sektionen på denne side består af anmeldelser og virtuelle gennemgange fra både danske og udenlandske zoos. Den er din genvej til beskrivelser, billeder og informationer fra udvalgte besøgte zoologiske haver, safariparker, tropezoos, tropikarier, dyreparker, abeparker, fugleparker minizoos, akvarier og terrarier. Formålet med zoos-sektionen og anmeldelserne her, er at inspirere flere folk til at få en interesse i zoologiske institutioner, og hjælpe dig med at vælge hvilke zoos der kunne være spændene for netop dig at besøge.

Den virtuelle rundgang
Anmeldelserne/beskrivelserne for de forskellige zoos er bygget op på følgende måde:
Komodovaran i Plzen Zoo
 1. Øverst står adresse og kontaktoplysninger fra den pågældne zoo samt informationer om anmeldelsens aktualitet.
 2. Dernæst følger den virtuelle rundgang, hvor zooens anlæg bliver beskrevet med forklarende billeder til.
 3. Som opsummering kommer en liste med zooens highlights, altså de ting du ikke må gå glip af under dit besøg, samt gode tips og råd om besøget.
 4. Til sidst kommer så vurderingen (se nedenfor).

Træskonæb i Wuppertal Zoo
Den stjernespækkede vurdering
Alle zoo-anmeldelser bliver afsluttet med en vurdering. Her bliver anmelderens mening om zooen opsummeret og udtrykt ved en ”rating” med et pointsystem baseret på stjerner. Alle zoos, lige fra den største til den mindste, bliver bedømt ud fra det samme stjernesystem, og der bliver taget højde for, hvilken slags zoo det er (zoologisk have, safaripark, akvarium, terrarium, etc.). Dette betyder altså, at selvom en zoo her kun har fået to ud af de fem mulige stjerne, kan den stadigt sagtens være et besøg værd. Pointene bliver uddelt til zooerne ud fra disse punkter:
 • Dyrenes forhold (anlægskvalitet, berigelse, etc,)
 • Dyreholdet (antal arter og individer)
 • Oplevelsen (hvordan dyrene og deres anlæg/miljø er præsenteret for publikum)
 • Publikumsfaciliteter (stier, spisesteder, toiletter, etc.)
 • Biodiversitet (bred repræsentation af livet på jorden) eller specialitet (bred repræsentation af en bestemt gruppe efter zooens tema, såsom aber i abepark, etc.)
 • Formidling
 • Fokus på naturbevarelse


Eksempel på stjernesystemet

Så er der bare tilbage for dig at udforske zoos-sektionen selv. Du kan selv vælge om du vil læse hele beskrivelsen/anmeldelsen af zooen eller bare skippe direkte til vurderingen. Klik dig videre i menuen til venstre. God zoobetrotting!

Nilkrokodille i Halle Zoo